Er zijn nog enkele vacante stoeltjes in de Formule 1, onder meer bij Super Aguri terwijl het nog niet zeker is of Jacques Villeneuve in 2006 voor BMW uitkomt. Ook bij Midland is nog een plek vrij, maar Narain Karthikeyan weet alvast zeker dat hij niet de teamgenoot van Christijan Albers wordt. De 28-jarige maakte in 2005 als eerste Indiase coureur zijn debuut in de Formule 1 en heeft tegenover de pers in zijn eigen land verklaard dat hij niet genoeg sponsorgeld op tafel kan leggen. ,,Het stoeltje kost ongeveer tien miljoen euro, dat bedrag heb ik mijn sponsors maar niet eens verteld omdat het onmogelijk is voor mij om aan dat bedrag te komen. Midland heeft me meegedeeld dat ik me beter op andere aanbiedingen kan richten", vertelt Karthikeyan.

Afgelopen seizoen zou de teamgenoot van Tiago Monteiro ongeveer vijf miljoen euro opgehoest hebben om een jaar te mogen rijden, al worden er ook veel hogere bedragen genoemd. Tevens had Bernie Ecclestone toentertijd een behoorlijke vinger in de pap, want de Engelsman is vastbesloten India te veroveren met ’zijn’ sport.

Karthikeyan hoopt dat hij in 2006 ergens als testcoureur aan de slag kan. ,,Als ik testcoureur bij een goed team kan worden ben ik misschien wel beter in staat om mijn kwaliteiten te tonen. Misschien dat ik dan in 2007 terug kan komen als racecoureur, en dat is zeker niet onmogelijk."

Ook volgens Karthikeyan staat Tiago Monteiro op pole-position om ook in 2006 voor Midland uit te komen. De Portugese media zegt al enige tijd te weten dat hij deze week bevestigd wordt, maar tegenover Formule1.info werd door Midland gisteren verklaard dat er voor vandaag zeker geen persconferentie gepland staat. ,,Anders was ik wel gewaarschuwd", vertelt een woordvoerster. De Indiase coureur houdt het erop dat de Portugees in december wordt bevestigd. ,,Tiago kan rekenen op veel steun van de regering in zijn land, hij maakt een goede kans."

KVN