Colin Kolles heeft ontkend dat HRT uit de FOTA is gezet en claimt dat zijn team vrijwillig opstapte. De twijfel nam de afgelopen dagen sterk toe.

De Formula One Teams' Association, kortweg FOTA, is opgezet om de belangen van de teams te behartigen en als één blok te kunnen optreden tijdens onderhandelingen met de FIA en Formula One Management van Bernie Ecclestone.

HRT vindt echter dat de organisatie te weinig doet voor de kleine teams, al kwam ook het verhaal naar buiten dat de renstal (een deel van) de contributie van 100.000 euro niet betaalde en werd geschorst.

“Dat is absoluut niet waar”, zegt teambaas Kolles in gesprek met de Hindustan Times. “De FOTA heeft een fout gemaakt en dat wordt de komende dagen rechtgezet. Meer wil ik er op dit moment niet over kwijt.”

Ook speelt volgens Kolles mee dat de FOTA wel erg grote plannen heeft met het oog op de nieuwe Concorde Overeenkomst voor na seizoen 2012. “Die plannen gaan de pet van de FOTA te boven en wij zijn daarom niet bereid de FOTA ons mandaat te geven.”

“We hebben de koepelorganisatie verlaten omdat het teveel opkomt voor de belangen van de grote teams. Daarom zien wij het nut niet in om contributie te betalen, liever stoppen we ons geld in de ontwikkeling van de auto.”