De laatste inspectie van het Korean International Circuit is uitgesteld tot 28 september. Dat is minder dan vier weken voor de Koreaanse Grand Prix op 24 oktober.

Volgens de reglementen van de FIA moet een circuit waarop een ronde in het wereldkampioenschap Formule 1 wordt verreden officieel 90 dagen voor de race zijn goedgekeurd. Voor Zuid-Korea is al hierop een uitzondering gemaakt.

Wedstrijddirecteur Charlie Whiting is al een keer op het circuit komen kijken, maar de finale inspectie moet nog plaatsvinden. Op weg naar Singapore zou Whiting dit op 21 september doen, maar vanwege lokale vakanties heeft hij het een weekje uitgesteld.

De organisatie stelt dat het zich geen zorgen maakt om de uitkomst van de inspectie en dat de Grand Prix gewoon zal doorgaan zoals gepland. Afgelasting is volgens de Koreanen geen optie, vanwege de logistieke problemen die dit zou geven voor de teams, fans en media.

Bernie Ecclestone erkende eerder dat de bouw van het circuit niet helemaal soepel verloopt. Volgens de commerciële baas van de Formule 1 zal de baan in ieder geval klaar zijn, maar geldt dat wellicht niet voor alle faciliteiten eromheen. De FIA liet onlangs in een verklaring weten tevreden te zijn over de progressie die wordt geboekt in Zuid-Korea.

"Het zal klaar zijn. Dat moet wel", zegt de aannemer van het circuit Jason Cho tegenover AP. "Als we het niet afmaken, hebben we geen evenement. Dus we zorgen ervoor dat de komende weken alles wordt voltooid."