Zes plaatsen, vijf coureurs. Logisch dat we even aan Peter Kox dachten toen Prodrive zijn Aston Martin Le Mans-project bekendmaakte. Maar de coureur uit Eindhoven moet bedanken voor het zitje.,,Tja, ik had het inderdaad graag gedaan”, zegt Kox als we hem vragen naar zijn betrokkenheid bij het LMP1-project dat Aston Martin deze week presenteerde. Prodrive-baas Dave Richards maakte vijf namen bekend, de zesde coureur zou spoedig volgen. Kox heeft een jarenlange relatie met Prodrive en Astion Martin, is oudgediende op Le Mans en heeft zijn ambitie om nog eens met een LMP1-protoype aan de start te komen nooit onder stoelen of banden gestoken.

,,Natuurlijk hebben we het erover gehad”, aldus Kox. ,,Maar ik heb een contract om met de Lamborghini Murcielago van IPB Spartak Racing aan de start te komen. Daarnaast heb ik me verbonden aan Reiter. Le Mans is een tijdrovend project, want Prodrive gaat ook de Le Mans Series rijden en daar heb ik gewoon geen tijd voor.”

Toch sluit Kox een toekomstige samenwerking niet uit. ,,Ik ga er vanuit dat Prodrive en Aston Martin er wel een paar jaar bij zullen zijn. Wie weet kunnen we in de toekomst nog eens iets doen.”

MB