Robert Kubica kan tien weken na zijn rally-ongeluk eindelijk positief nieuws melden. Hij verlaat binnen tien dagen het ziekenhuis en voelt zich met de dag sterker worden.

Het gevaar voor infecties is geweken en dat betekent dat de Pool binnenkort het ziekenhuis mag verlaten. Kubica kiest ervoor om korte tijd rust te nemen thuis in Monaco om zich daarna op zijn revalidatie te storten.

De Renault-coureur moest vier keer geopereerd worden nadat hij zijn Skoda Fabia crashte en zwaargewond raakte. “Hallo iedereen, ik ben er nog! Ik heb tien weken lang niets van me laten horen omdat ik graag positief nieuws wilde brengen”, vertelt Kubica op de website van Renault.

Hij is bedolven onder de steunbetuigingen, brieven en cadeaus en dat doet hem goed. “Daar wil ik iedereen dan ook graag voor bedanken”, stelt Kubica, die zich met de dag beter gaat voelen. “Mijn kracht en gewicht nemen iedere dag toe, daarom word ik snel ontslagen uit het ziekenhuis.”

Een precieze datum weet de 26-jarige coureur nog niet. Hij zet in op ergens in de komende tien dagen. De mobiliteit van zijn rechterhand – direct na het ongeluk werd zelfs even gevreesd voor amputatie – is nog altijd gelimiteerd.

“Maar dat is op zich niet zo gek in mijn situatie, want de spieren in zijn arm zijn nog erg zwak na een lange periode van immobiliteit. Het gaat met de dag beter, absoluut. Zodra ik het ziekenhuis mag verlaten, wil ik even bijkomen in mijn huis in Monaco.”

Daarna begint opnieuw een zware periode voor Kubica: het échte revalideren. “Ik voeg me bij dokter Riccardo Ceccarelli in Italië. Hij heeft een uitgebreid revalidatieprogramma voor mij en ik begin heel voorzichtig met trainen. Beide programma’s moeten elkaar versterken om mijn herstel sneller te laten verlopen.”