Bernie Ecclestone heeft de organisatie van het circuit van Silverstone nogmaals opgeroepen een overeenkomst te sluiten voor de Britse Grand Prix. Het is een laatste waarschuwing, zegt de Formule 1-baas, anders verdwijnt de race van de kalender.De Grand Prix van Groot-Brittannië zou in 2010 eigenlijk op het circuit van Donington gehouden worden. De organisatie kreeg de financiën echter niet op orde en zodoende kwam Silverstone weer in aanmerking.

De organisatie van dat circuit, onder leiding van oud-wereldkampioen Damon Hill (voorzitter van de British Racing Drivers Club), is echter niet van plan om zomaar aan de financiële eisen van Ecclestone’s bedrijf Formula One Management (FOM) te voldoen. Om die reden is er nog steeds geen overeenkomst gesloten, terwijl de tijd begint te dringen.

Op 11 december vergadert de World Motor Sport Council van autosportfederatie FIA in Monaco. Ecclestone wil dat er voor die tijd een deal wordt gesloten. “Er moeten knopen doorgehakt worden”, zegt Ecclestone tegen The Times.

“Als we geen ondertekend contract hebben, dan hebben we geen andere keuze dan de race van de kalender te halen. Het gaat hier niet om algemene voorwaarden, maar om geld. De vraag is of investeerders bereid zijn het risico te nemen en hun portemonnee te trekken”, aldus Ecclestone.

De Brit benadrukt dat hij Grand Prix in eigen land belangrijk vindt. “Natuurlijk willen we een Britse Grand Prix”, verklaart hij. “Ik heb er ontzettend veel tijd in gestoken om dat te bereiken. Ik ga echter geen uitzondering maken voor Silverstone. Waarom zou ik dat doen?”

Damon Hill legt aan The Times uit dat Silverstone niet bereid is om een groot (financieel) risico te nemen. “De club wil niets ondertekenen dat ons in gevaar kan brengen. Het kan Bernie niets schelen of wij geld verliezen of niet, hij wil gewoon een partner die een gok durft te nemen.”

“We hebben allemaal kunnen zien wat er met Donington gebeurd is. Op zo’n moment is de lijn tussen het wel of niet tekenen van een contract erg dun”, aldus Hill.

LP