Bernie Ecclestone heeft een grote deal gesloten met LG Electronics. Het bedrijf wordt vanaf januari officiële partner van de sport, zowel op algemeen als op technologisch gebied. LG gaat onder meer de tijdwaarneming voor zijn rekening nemen.Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt. Ecclestone, hoofd van de Formula One Group, en het technologiebedrijf gaan een samenwerking van meerdere jaren aan.

,,De Formule 1 is de absolute top van technologische innovatie en stijl. Dat is ook onze visie voor het merk LG Electronics”, reageert Dermot Boden, marketingmanager van het bedrijf. ,,De spanning van de Formule 1 is ongeëvenaard door andere sporten.”

Ecclestone is van zijn kant ook erg content. Hij beschouwt LG als de crème de la crème in de technologische sector, waardoor het bedrijf veel raakvlak met de Formule 1 heeft. ,,We hebben veel gemeen. Ik zie ernaar uit om de samenwerking te beginnen en ben benieuwd naar de technologische oplossingen die ze ons kunnen geven.”

LG wordt de officiële datavoorziener voor de Formule 1, wat onder meer inhoudt dat het bedrijf de officiële tijdwaarneming voor zijn rekening gaat nemen.

JK