Het vonnis is al getekend, maar de veroordeelde laat het er niet bij zitten. Die veroordeelde is in dit geval Magny-Cours, het Franse circuit waar Bernie Ecclestone het liefst nooit meer terugkeert. Maar Magny-Cours wil de Grand Prix houden.Het departement Nièvre, waar het circuit gelegen is, heeft een actie op touw gezet om Ecclestone te overreden na 2008 toch terug te keren in Magny-Cours. ,,Ik wil er alles aan doen, zodat de Grote Prijs van Frankrijk ook na 2009 op het circuit van Magny-Cours gereden wordt", zegt Marcel Charmant, bestuurder van het departement, tegen persbureau Belga/lpb.

Als Nièvre aan de wensen van Ecclestone moet voldoen staat Charmant nog heel wat werk te wachten. De voornaamste kritiek op Magny-Cours is het ontbreken van een goede infrastructuur.

De A77 zou in de oorspronkelijke plannen worden doorgetrokken tot aan Nevers, vlakbij het circuit. Het laatste deel van de weg is pas onlangs gerealiseerd, waardoor het verkeer van en naar Magny-Cours meestal muurvast stond op de Route Nationale.

De snelweg is inmiddels gerealiseerd, maar het aantal hotels in de regio houdt nog altijd niet over. Als mogelijke vervanger voor Magny-Cours wordt Euro Disney genoemd, al staat ook dat plan alweer op de helling.

MB