Nu Singapore de eerste nachtrace op de kalender heeft gezet, beginnen ook andere Aziatische Grand Prix’ de mogelijkheid van een race bij avondlicht te onderzoeken. Bahrein denkt er alleen over, Maleisië heeft al plannen voor 2009.Bernie Ecclestone slaat de ontwikkeling met plezier gade. Om de Europese televisiekijker ter wille te zijn, dringt hij er bij oosterse Grand Prix’ op aan om de aanvangstijd van de race enkele uren te verschuiven.

Dit weekend zei de directeur van het Maleisische circuit Sepang dat hij graag in 2009 de tweede nachtrace wil organiseren. Het bedrijf dat de lichtinstallaties in Singapore verzorgt, zou hem daarbij moeten helpen.

Zijn collega in Bahrein, Skaikh Salman bin Isa Al Khalifa, volgde hem niet veel later. ,,Het is een erg interessant idee”, zei hij in de Gulf Daily News. ,,Het is niet meer dan normaal dat we er informatie over vergaren.”

De voordelen van een nachtrace in Bahrein zijn dat de race na werktijd valt (zondag is gewoon een werkdag in het land) en dat de Formule 1-teams minder last van de extreme hitte hebben.

De directeur voegde toe dat een nachtrace op dit moment vooral interessant is voor circuits die nog oostelijker liggen dan Bahrein en dat er nog veel gesprekken moeten volgen voor de plannen serieus kunnen worden.

JK