Force India heeft de rijderbezetting voor 2011 nog niet rond. Wat Vijay Mallya doet beseffen: “We zijn het meest aantrekkelijke team met stoeltjes beschikbaar.”

Bij Force India blijft men elkaar tegen spreken. Terwijl Otmar Szafnauer, COO bij Force India eerder dit seizoen verklaarde geen stoeltjes beschikbaar te hebben, gooit teameigenaar Mallya juist zijn stoeltjes in de aanbieding.

Verwachting is dat er voor het komend seizoen het één en ander zal veranderen qua coureur. Adrian Sutil twijfelt over een langer verblijf. De Duitser wil na vijf jaar wel eens van team wisselen. Het probleem voor Sutil is, dat erop Renault na, geen aantrekkelijke alternatieven zijn. Hij werd weliswaar genoemd als vervanger van Michael Schumacher bij Mercedes, maar zoals het er nu naar uitziet blijft de 41-jarige gewoon zitten waar hij zit.

Vitantonio Liuzzi daarentegen zegt een contract te hebben voor volgend seizoen, maar de Italiaan heeft dit jaar weinig indruk gemaakt. Aannemelijk is dat testrijder Paul di Resta zijn stoeltje inneemt. Maar ook Nick Heidfeld, Nico Hülkenberg en Karun Chandhok worden met het team in verband gebracht.

“We zijn het meest aantrekkelijke team met stoeltjes voor 2011”, verklaarde Mallya tegenover Auto Motor und Sport. Daarmee lijkt hij de hint te geven, dat het om meer dan één beschikbare plek gaat.”

Met de Grand Prix van India op de kalender suggereerde Bernie Ecclestone dat Indiër Karun Chandhok de perfecte coureur zou zijn voor Force India. Mallya wil daar echter niet al te serieus op in gaan.

“Iedereen wil wel voor Force India rijden. De komende weken gaan we met het team rond de tafel zitten om te beslissen welke coureurs er in 2011 voor ons racen”, verklaarde Mallya tegenover Gulf News Xpress