Oud-Ferrari-coureur Nigel Mansell is groot fan van de “soms excentrieke” Lewis Hamilton. De Brit ziet zijn landgenoot als een “klasse apart” en als de aangewezen kandidaat om Ferrari weer in de titelstrijd te laten meedoen. Mansell doet daarom alvast een voorspelling voor het kampioenschap van 2025.

Lewis Hamilton vertrekt aan het einde van het huidige seizoen naar Ferrari, na meer dan tien jaar trouwe dienst bij Mercedes. Oud-Ferrari-coureur Nigel Mansell denkt dat Hamilton als coureur voor de Scuderia wel eens meer kan doen dan alleen zijn lange Formule 1-carrière afsluiten. Zelf won Mansell drie Grands Prix voor de Italiaanse renstal.

LEES OOK: Sainz koestert geen wrok tegen Ferrari: ‘Je kunt geen nee zeggen tegen Hamilton’

“Ik ben altijd al een fan geweest van Lewis Hamilton en ik voorspelde dat hij een van de beste ooit zou worden,” vertelt Mansell aan Top Offshore Sportsbooks. “Dat heeft hij gedaan. Hij krijgt veel kritiek. Ik denk dat wat hij nu heeft gedaan om zijn carrière in de Formule 1 af te sluiten door naar Ferrari te gaan een magische stap voor hem is.”

Wereldkampioenschap

Naast dat rijden voor Ferrari volgens Mansell op zich al “ongelooflijk speciaal is”, kan Hamilton misschien ook wel een einde maken aan de droogte van het Italiaanse team. “Geef Lewis de auto, en hij klaart de klus”, aldus de oud-coureur. “Hij zal in een andere versnelling gaan. Hij zal weer gemotiveerd zijn en ik verwacht dat Lewis in 2025 zal strijden om het wereldkampioenschap.”


NU in de winkel en ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland!): de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine!