McLaren denkt dat in Maleisië pas echt duidelijk wordt hoe de verhoudingen in de Formule 1 op dit moment liggen. Ook voorspelt Lewis Hamilton dat het ware plaatje zichtbaar wordt.

De Brit finishte in Melbourne als tweede, al had hij weinig tot niets in te brengen ten opzichte van Sebastian Vettel. De Red Bull-coureur reed onbedreigd naar de zege. Toch was McLaren tevreden omdat het een stuk beter ging dan tijdens de wintertests.

De grote vraag is nu of McLaren in Sepang opnieuw goed voor de dag komt. Hamilton denkt van wel. “Albert Park is een fantastisch circuit, maar op een semi-permanente baan is het altijd anders racen. In Sepang worden de verschillen duidelijker”, voorspelt de Brit.

“Ik kijk er naar uit om opnieuw met KERS en de verstelbare achtervleugel te spelen. Het is cool om beide speeltjes te gebruiken omdat ik echt het verschil merk. Door beide systemen in combinatie met elkaar te gebruiken, zijn de auto’s een stuk sneller. Dat moet fantastisch zijn om te bekijken tijdens de kwalificatie.”

Teambaas Martin Whitmarsh denkt dat Red Bull tijdens de tweede race van het seizoen gaat laten zien dat het nog veel meer in zijn mars heeft. Maar hij is tegelijkertijd hoopvol gestemd dat McLaren het gat met de snelste renstal kan dichten.

“Ook dit seizoen willen we onze auto iedere race weer verbeteren. En dat is nodig ook, want het lijkt er niet op dat de concurrentie in Melbourne tot het uiterste ging. Sinds de goede prestaties tijdens de eerste Grand Prix, is iedereen hoopvol gestemd. Maar er is nog veel werk te doen.”