De Grand Prix van Australië wordt nog in elk geval tot en met 2015 in Melbourne gehouden. De Australische overheid heeft de deal vandaag bevestigd.De toekomst van de populaire race in Albert Park was onzeker, omdat Bernie Ecclestone aandrong op het houden van een nachtrace. Zo zou de Grand Prix kunnen rekenen op hogere kijkcijfers in Europa. Er is nu een compromis gesloten: de race begint om vijf uur ’s middags lokale tijd.

Dat betekent dat de Grand Prix van Australië in de meeste Europese landen om acht uur in de ochtend te zien is. Bovendien hoeven de Australiërs nu geen duur verlichtingsysteem aan te leggen.

Ecclestone is ondanks zijn eerdere dreigementen blij met de contractverlenging. ,,De Grand Prix van Australië is altijd een geweldige show, met goede bezoekersaantallen. Ik wilde een nieuw tijdstip zodat er in Europa en Azië meer televisiekijkers komen en ik ben blij dat we dit hebben kunnen doen door de race later te laten starten.”

John Brumby, premier van de staat Victoria, is uiteraard ook ingenomen met het nieuws. ,,Melbourne is en blijft de hoofdstad van de grote sportevenementen.”

MB