Mercedes heeft de engineers Mark Ellis en Giles Wood aan zich gebonden. Het tweetal, dat nu nog bij Red Bull onder contract staat, moet vanaf juni 2014 het Duits-Britse team komen versterken, mits Red Bull meewerkt aan de transfer.

Ellis was voorheen hoofd voertuigdynamica van Red Bull, terwijl Wood het simulatie/analyse-team van de Oostenrijkers leidde. Daarmee is het niet de eerste keer dat Red Bull belangrijke engineers verliest dit jaar. Ook Peter Prodromou, hoofd aerodynamica en de rechterhand van Adrian Newey, verlaat de renstal; hij gaat naar McLaren op het moment dat zijn contract afloopt.

Ook Ellis en Wood, die net als Prodromou nog een contract hebben tot eind 2014, moeten nog wel wachten tot ze worden vrijgegeven door hun huidige werkgever. De kans is daarmee groot dat Mercedes wat langer op het tweetal zal moeten wachten, aangezien Red Bull ook weigerde om Prodromou eerder te laten gaan. Ellis en Wood zijn de eerste belangrijke ‘aankopen’ van Mercedes sinds het vertrek van Ross Brawn.