Het eerste Formule 1-team uit Rusland is een feit. Midland, waarvoor Christijan Albers en Nicky Pastorelli volgend jaar rijden, heeft vandaag een officiële licentie ontvangen van de Russische autosportbond (RAF), zegmaar de KNAF van Rusland. Iedere renstal heeft zo’n nationale licentie nodig om deel te mogen nemen aan de Grand Prix’.

Eerder deze week presenteerde de formatie van de Canadees-Russische miljardair Alex Shnaider al de nieuwe naam (MF1 Racing), kleurstelling en het logo. Er zou dus gesteld kunnen worden dat het team afgelopen week een extreme makeover heeft ondergaan. (Het Britse) Jordan is niet meer. Shnaider: ,,Als geboren Rus, ben ik erg blij dat het Midland-team onder de Russische vlag gaat strijden om het wereldkampioenschap Formule 1.”

,,Midland heeft altijd de intentie gehad om de Formule 1 in te stappen met een Russische licentie”, vervolgt de 36-jarige teameigenaar. ,,En ik ben de RAF en Victor Kiryanov, president van de autosportbond, enorm dankbaar voor hun steun. Dit zal de Russische autosport een enorme impuls geven en nieuwe mogelijkheden openen voor Russische coureurs.”

Tot slot heet Formule 1-baas Bernie Ecclestone het team welkom. ,,Ik vind het geweldig dat we nu een Russische deelname hebben”, zegt hij. ,,En ik ben ervan overtuigd dat MF1 Racing niet alleen de aandacht de aandacht in Rusland zal vergroten, maar wereldwijd. Ik wens Alex Shnaider en zijn team alle succes toe.”

PPB