De Grand Prix van Monaco wordt in 2010 een week eerder gehouden, zodat de teams meer tijd hebben om daarna naar Istanbul te verhuizen voor de Grand Prix van Turkije. Volgens de voorlopige Formule 1-kalender voor 2010 zou er maar één week zitten tussen de Grands Prix van Monaco en Turkije. Veel teams maakten daar bezwaar tegen, omdat het logistiek een duur grapje wordt om het hele Formule 1-circus in die korte tijd zo’n afstand te laten overbruggen.

Motorsport Total meldt vandaag dat de problemen de wereld uit zijn geholpen doordat de Grand Prix in het ministaatje een week vervroegd wordt. De Duitse website baseert zich op een korte mededeling van de organisatie die de voorverkoop regelt.

De wijziging heeft wel als gevolg dat er slechts een week tijd tussen de Grands Prix van Spanje en Monaco zit, maar de afstand tussen beide plaatsen is veel kleiner.

De FIA en Bernie Ecclestone hebben de kalenderwijziging nog niet bevestigd.

De verschuiving van de race in Monaco kan gunstige gevolgen voor de Grand Prix van Canada hebben. De race zou misschien vervallen zodat Turkije een weekje kon opschuiven, maar dat is nu niet meer nodig.

JK