Bernie Ecclestone beloofde op dinsdag stellig dat de Formule 1 in 2010 weer naar Montréal zal togen. Maar de burgemeester van de Canadese stad weet dat nog niet zo zeker. Er is nog altijd geen akkoord bereikt.De Grand Prix van Canada staat sinds dit seizoen niet meer op de kalender. Onenigheid over geld was de oorzaak dat Ecclestone de populaire locatie vaarwel zei.

De circuitorganisatie en de politieke leiders uit de streek hebben sinds dat besluit veel moeite gedaan Ecclestone op andere gedachten te brengen.

Daar leken ze eindelijk in geslaagd te zijn toen Ecclestone deze week in een interview met Motorsport Aktuell beweerde dat er in 2010 weer in Montréal wordt gereden. De kleine baas deed het voorkomen alsof alles in kannen en kruiken was.

Maar de vork zit toch iets anders in de steel. De burgemeester van Montréal, Gerald Tremblay, liet aan de radiozender RDS weten dat er nog helemaal geen akkoord is bereikt.

“Er lopen nog steeds besprekingen met Ecclestone, maar tot nu toe is hij niet van zijn onacceptabele eisen afgestapt”, zei Tremblay. En dus valt het te bezien, of Canada er in 2010 weer bij is.

JK