Als het aan FIA-voorzitter Max Mosley ligt krijgen de autofabrikanten in de Formule 1 per 2008 geen stuiver overgemaakt van de commerciële rechten en opbrengsten van de sport. Alleen onafhankelijke teams krijgen straks als het aan de Engelsman ligt geld.


Dat zou volgens de huidige veldbezetting betekenen dat alleen Williams en Toro Rosso (Cosworth-gebruikers) financieel wijzer worden van een jaar racen. Mosley stelt volgens het Britse magazine Autosport dat alleen op die manier de stabiliteit van de Formule 1 op de langere termijn te garanderen valt. Een opmerkelijk standpunt, dat de verhoudingen tussen de FIA en de FOM van Bernie Ecclestone enerzijds en de autofabrikanten verenigd in de GPMA ongetwijfeld weer op scherp zet.

De fabrikanten bepleiten juist een eerlijkere verdeling van inkomsten. Onlangs maakte Ecclestone nog bekend dat hij op het punt zou staan de autofabrikanten binnen de Formule 1 te houden. Honda, BMW, Renault, Toyota en Mercedes overwegen per 2008 een alternatief kampioenschap op te zetten.

Aardig in de dit kader zijn uitlatingen van Fiat- en Ferrari-directeur Luca di Montezemolo, die stelt dat Ferrari als een privé-team moet worden beschouwd, omdat Fiat geen cent in de Formule 1 zou steken. Wordt ongetwijfeld spoedig vervolgd.