Max Mosley verwacht dat Flavio Briatore vanaf 2013 weer een vaste gast is op de Formule 1-paddock. De voormalig FIA-president zei dat in de Duitse krant Welt.

Mosley legde in zijn tijd als FIA-baas een levenslange verbanning op aan Briatore. Als teambaas van Renault gaf hij Nelson Piquet Jr. de opdracht opzettelijk te crashen in Singapore, om teamgenoot Fernando Alonso aan een goed resultaat te helpen.

De uitsluiting werd door de rechtbank echter onwettig verklaard. Mosleys opvolger Jean Todt stemde derhalve in om de Italiaan vanaf 2013 weer in de Formule 1 werkzaam te laten zijn. Mosley houdt er rekening mee dat Briatore inderdaad terugkeert.

“Dat is goed mogelijk”, zegt Mosley in Welt. “Niet als teambaas, maar in een promotionele rol of als manager van coureurs.” Briatore behartigt nog altijd de belangen van onder meer Fernando Alonso en Mark Webber.

Briatore wordt ook vaak in verband gebracht met een functie naast Bernie Ecclestone. “Het zijn goede vrienden en ze lunchen vaak samen in de buurt van Flavio’s kantoor in Londen. Dat is het enige dat ik weet”, zegt Mosley daarover.