De inmiddels huisontwerper van potentiële Formule 1-circuits, Hermann Tilke, heeft het maar druk. Naast het ontwerpen van een nieuw circuit in Spanje, gaat hij ook aan de slag met een nog te bouwen circuit in Rusland.Hans Geist, voormalig manager van de circuits in Oostenrijk en Bahrein, moet het project in Rusland in goede banen leiden. De bedoeling is dat er een nieuw circuit komt in het plaatsje Volokolamsk, zo’n tachtig kilometer ten westen van de Russische hoofdstad Moskou.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone liet zich al eens eerder ontvallen een Grand Prix in Rusland wel te zien zitten, maar de vraag is of de Formule 1 naar het circuit in Volokolamsk zal komen. Het circuit zal in ieder geval naar Formule 1 standaard gebouwd worden, maar in de eerste instantie is het de bedoeling dat de DTM en de MotoGP naar Rusland zal gaan.

,,Er hoeft niet persé een Grand Prix plaats te vinden”, vertelde Geist aan de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten. ,,Maar als die mogelijkheid zich aandoet, zal het zeker een optie zijn.”

Het circuit moet in 2010 af zijn. Details over de lay-out zijn nog niet bekend.

LP