Er zijn opnieuw plannen gelanceerd voor de terugkeer van de Formule 1 in de Verenigde Staten. Ditmaal in Monticello, op anderhalf uur van Manhattan.

Het gaat om een bestaand circuit, in tegenstelling tot eerdere plannen voor een race in New Jersey waar een voorstel voor een nieuw aan te leggen parcours vrijwel direct werd afgeschoten door de lokale autoriteiten. Monticello Park werd in de zomer van 2008 geopend en was vroeger een vliegveld. Het circuit is bijna zeven kilometer lang.

In het Amerikaanse blad Autoweek vertelt de voorzitter van de Monticello Motor Club, Ari Strauss, dat Bernie Ecclestone en Hermann Tilke onlangs op bezoek zijn gewest om naar het circuit te kijken. “We hebben de vooraarden besproken voor een tienjarig contract om de Grand Prix van de Verenigde Staten te mogen organiseren”, aldus Strauss. “Daarna is Hermann Tilke op bezoek geweest. Hij heeft bevestigd dat ons circuit met wat kleine aanpassingen een uitstekende locatie zou zijn voor een Grand Prix.”

 Achter de schermen is al hard gewekt om de financiering voor het project rond te krijgen. “Sinds Ecclestone heeft laten weten dat hij graag zou terugkeren naar Amerika, hebben wij er alles aan gedaan om een sluitende begroting te maken voor dit plan”, zegt Strauss. “Het is echter allesbehalve zeker dat het ons ook gaat lukken. Er zijn kapers op de kust.”