Toro Rosso heeft aangekondigd dat de nieuwe auto op tijd klaar zal zijn voor de eerste wintertest, die 7 februari begint in Jerez. Alle vereiste crashtests zijn deze week voltooid.

Voorheen konden de teams vrijuit testen en hoefde het chassis pas voor de eerste officiële tijdtraining de botsproeven te doorstaan. Met ingang van dit jaar moet de auto al zijn goedgekeurd voordat er mee mag worden getest.

Toro Rosso is daar deze week in geslaagd. Het team laat weten op schema te liggen om te kunnen gaan testen. “We weten nu dat de auto sterk genoeg is”, aldus een woordvoerder van het team. “Op 7 februari kunnen we in Jerez beginnen om hem tevens snel en betrouwbaar te maken.”

Dat de nieuwe auto vanaf de eerste test kan worden ingezet, is vooral goed nieuws voor de coureurs. Toro Rosso heeft zijn rijdersbezetting immers geheel vernieuwd. Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne, die het stokje overnemen van Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari, zijn er veel aan gelegen om zo veel mogelijk testkilometers af te leggen ter voorbereiding op hun eerste volledige seizoen in de Formule 1.