De Grand Prix van Canada, die dit jaar terugkeert op de kalender, heeft nog geen hoofdsponsor gevonden. Volgens de organisatie is dat echter geen probleem.

Francois Dumontier, de nieuwe organisator van het evenement op het Circuit Gilles Villeneuve, geeft aan dat enkele bedrijven interesse hebben getoond om hun naam te verbinden aan de Grand Prix van Canada. Tot een overeenkomst is het echter nog niet gekomen. “Bij een samenwerkingsverband is de langetermijnvisie van groot belang”, zegt Dumontier tegenover de Canadese sportzender RDS. “Dus daar kijken we liever naar dan alleen de editie van 2010.”

De Grand Prix van Canada heeft een contract voor vijf races afgesloten met FOM-baas Bernie Ecclestone. Na een jaar afwezigheid keert het Formule 1-circus op 13 juni terug in Montréal. De locatie is geliefd bij coureurs, teams en volgers vanwege de aangename ambiance in de stad. Bovendien hebben de autofabrikanten graag een wedstrijd op Noord-Amerikaanse bodem, aangezien dat een belangrijke afzetmarkt is.

Volgens Dumontier verloopt de kaartverkoop voor het evenement voorspoedig. De verkopen liggen voor op het schema van de vorige editie van de race in 2008. De organisator verwacht dat alle 300.000 beschikbare kaarten voor het weekend worden verkocht.

Op de donderdagavond voorafgaand aan de race willen de organisatoren overigens een groots benefietevenement houden. Onder de noemer ‘The Grand Evening’ moet geld worden ingezameld voor medische voorzieningen. Toegang tot het glamourgala kost omgerekend ongeveer 750 euro.