Bernie Ecclestone maakt zich zorgen om de openingsrace van het seizoen in Bahrein nadat een actiegroep heeft aangekondigd de Grand Prix te willen verstoren.

In navolging van Tunesië en Egypte komen ook de inwoners van Bahreins in opstand tegen hun regering. Een mensenrechtenorganisatie waarschuwt dat de Grand Prix het doelwit zou kunnen zijn van demonstranten om hun boodschap uit te dragen.

Bernie Ecclestone neemt de situatie uitermate serieus. “Het gevaar is glashelder”, zegt hij in de Daily Telegraph. “Als deze mensen herrie willen stoken, is dat niet zo moeilijk. Een incident op de startgrid zou voor wereldwijde aandacht zorgen.”

De commerciële baas van de sport wil het evenement echter nog niet afgelasten. “We houden de gebeurtenissen nauwlettend in de gaten”, zegt hij. “Het is lastig om vast te stellen wat er precies gaande is.”

Ecclestone zegt af te gaan op de adviezen van de lokale autoriteiten. Hij zal snel overleg voeren met de kroonprins van Bahrein, Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa.