Bij Renault en Ferrari lieten ze al eerder weten een eerlijke strijd met elkaar aan te willen gaan bij de Grand Prix van Brazilië, en nu heeft ook Formule 1-baas Bernie Ecclestone laten weten in een fair duel te geloven.
 
De laatse Grand Prix van dit jaar heeft ook Ecclestone niet ongemoeid gelaten. Fernando Alonso heeft slechts één punt nodig om het wereldkampioenschap te winnen. Michael Schumacher maakt nog een kleine kans, als hij weet te winnen en Alonso buiten de punten eindigt. Ecclestone gelooft dat Schumacher een eerlijke wedstrijd zal rijden.

,,Ik denk dat Michael correcter zal rijden dan dat hij ooit heeft gedaan in zijn Formule 1-carrière”, aldus Ecclestone in het Engelse dagblad The Times. ,,Hij heeft een houding aangenomen die laat zien dat hij de dingen accepteert zoals ze zijn.”

Mocht Schumacher de race in Brazilië weten te winnen, verlaat hij de Formule 1 met 92 Grand Prix-overwinningen. Dat zijn er meer dan voormalig wereldkampioenen Alain Prost en Ayrton Senna bij elkaar. Ecclestone gelooft niet dat iemand dit record ooit nog zal evenaren. ,,Dit record wordt niet verbroken. Hij (Schumacher, red.) is degene die het team van Ferrari voortduwt. Ik denk niet dat er andere rijders zijn die sterk genoeg zijn en genoeg wilskracht hebben om dat te doen.”

LP