Terwijl de FOTA probeert Bridgestone over te halen alsnog in de Formule 1 te blijven, heeft nu ook Kumho zich gemeld voor de positie van bandenleverancier.

Bridgestone kondigde eind vorig seizoen aan in 2011 te willen stoppen met Formule 1. In navolging van Pirelli, Avon Cooper en Michelin, heeft nu ook het Koreaanse Kumho zich, middels een brief aan de FIA en Bernie Ecclestone, aangemeld als eventuele opvolger.

Tijdens de Grand Prix van Spanje kwam de FOTA bij elkaar. Het is de renstallen immers veel aangelegen om snel duidelijkheid te krijgen omdat de banden een belangrijke rol spelen bij het ontwerp van de nieuwe auto.

FOTA-voorzitter Whitmarsh heeft zijn hoop uitgesproken dat Bridgestone van gedachten veranderd. Het liefst gaat hij verder met een bedrijf dat al beschikt over de kennis en ervaring van de huidige technologie.

Michelin heeft van de bandenfabrikanten die zich aangemeld hebben als opvolger, weliswaar de meeste ervaring, zij eisen ook een hoge vergoeding of een competitiestrijd met een ander merk. Voorwaarden waar de FIA en de teams niet blij mee zijn.