Eau Rouge, Blanchimont, Stavelot. De bochten waarin de mannen zich van de jongens onderscheiden op het meest geliefde circuit onder de F1-coureurs. Toch is het onzeker of dit in de toekomst nog steeds kan, want er hangen opnieuw donkere wolken boven de toekomst van de Grand Prix van België. Dit keer spitsen de problemen zich toe op afspraken met de promotors van het circuit. De regering van Wallonië heeft het circuit inmiddels een krediet van vijftien miljoen euro verstrekt. Ook het feit dat de toeschouwersaantallen vanwege de hoge toegangsprijzen terug zijn gelopen doen de inkomsten van het circuit geen goed.

Er wordt daarom nu geopperd dat een oplossing mogelijk in handen ligt van Luxemburg. Het circuit ligt dichtbij de grenzen van Duitsland en Nederland en hoopt met steun van buitenaf de race draaiende te houden. ,,We hopen dat we de toekomst kunnen waarborgen. Er wordt gesproken met partijen uit Luxemburg, maar er worden ook andere mogelijkheden onderzocht", vertelt een ministerie voor toerisme Reuters. Luxemburg heeft in een eerste reactie laten weten niet veel te voelen voor dit plan.

De vijftien miljoen euro zal in de vorm van een lening verstrekt worden aan de algemene promotor van het circuit. Via deze weg kan het geld overgemaakt worden aan Bernie Ecclestone, die alleen tegen de betaling van geld zijn F1-circus af laat reizen naar de Belgische Ardennnen. De promotor van de Grand Prix zelf staat op de rand van een faillissement, en is zodoende niet in staat om de gemaakte afspraken na te komen. Deze lening is er echter alleen om de huidige problemen het hoofd te bieden, voor 2005 zal eenzelfde geldsom op tafel gelegd moeten worden.

De komende tijd, als er verdere afspraken worden gemaakt en een eerste vorm van de Formule 1-kalender voor 2006 wordt gepresenteerd, zal er meer duidelijk worden.

KVN