Oplaaiende politieke spanning zou de Koreaanse Grand Prix in gevaar kunnen brengen. De organisatie benadrukt echter dat alle voorbereidingen op schema liggen.

“We zijn bijzonder tevreden met de progressie van het circuit, de faciliteiten en de voorbereiding op de Grand Prix”, laat Yung Cho Chung, voorzitter van de organiserende Korea Auto Valley Operation (KAVO) weten in een persbericht.

Na eerdere geruchten over vertragingen bij de bouw van het nieuwe complex, kwam Bernie Ecclestone persoonlijk polshoogte nemen in Yeongam. De commerciële Formule 1-baas constateerde geen problemen en stelde dat de race gewoon kan doorgaan op 24 oktober 2010.

Dat was echter voordat een Zuid-Koreaans marineschip tot zinken werd gebracht, wat leidde tot een hevig conflict met Noord-Korea. Als dat niet verder escaleert, kan de allereerste Grand Prix van Zuid-Korea echter gewoon doorgaan.

“Zowel de landelijke als provinciale overheid staan volledig achter dit project en heel Zuid-Korea kijkt uit naar de komst van de Formule 1 dit najaar”, verklaart Chung.

De organisatie laat weten dat inmiddels tachtig procent van de baan is voltooid. De laatste fase van de bouw wordt in juli afgerond met het aanbrengen van de asfaltlaag. “De bouwwerkzaamheden kunnen volgens planning deze zomer worden voltooid”, zegt Chung. “We hebben geen enkel obstakel ondervonden, op logistiek noch politiek vlak.”