Ron Walker – de organisator van de Grand Prix van Australië – heeft boos gereageerd op kritiek van de burgemeester van Melbourne, die de race liever ziet verdwijnen.

Burgemeester Robert Doyle schreeft vorige week in een column in de Australische krant The Herald Sun dat de beste tijd er op zit voor de race op het Albert Park Circuit in Melbourne. "De financiële kant van het verhaal is het grootste probleem", verklaarde hij. "Afgelopen jaar moest er vijftig miljoen dollar aan belastinggeld bij en dat bedrag zal alleen nog maar toenemen."

Doyle ontkent niet dat de race voor veel geld in het laatje zorgt en de investering (deels) terugverdiend kan worden, maar twijfelt er aan of dat wel zo blijft als de kosten blijven stijgen. Hij pleit er dan ook voor de overeenkomst met 'de wispelturige' Bernie Ecclestone en de Formule 1, die in 2015 afloopt, daarna niet meer te verlengen.

In een reactie op deze uitlatingen geeft organisator Walker in gesprek met de Australische radiozender 3AW echter een aanzienlijk andere lezing: "Het klopt dat de race vijftig miljoen kost, maar het levert de stad en de ondernemers aan de andere kant zo rond de honderdzestig miljoen op", stelt hij.

"Alle hotels en restaurants in Melbourne varen er wel bij, terwijl er ook nog eens een bedrag van rond de achttien miljoen dollar aan belastinggeld naar de staat gaat", besluit Walker, die eerder al heeft laten weten dat de organisatie haar best doet de kosten voor de race zo laag mogelijk te houden.