Sergio Perez is vast van plan zoveel mogeljk te genieten van zijn debuutjaar in de Formule 1. “Misschien ben ik hier maar een jaar.”

Perez maakt dit jaar als 21-jarige zijn debuut bij Sauber. Het is de bekroning op een soms moeizame carriere, vertelt hij in gesprek met Formule1.nl. “Het was moeilijk om als vijftienjarige jochie mijn thuisland te verlaten en naar Europa te gaan, maar ik wist dat ik dat moest doen om kans te maken op een carriere in de Formule 1.”  

Perez ziet veel jonge coureurs die de top van hun sport halen en vervolgens vergeten te genieten van het feit dat ze het hoogst haalbare bereikt hebben. “Er zijn enorm veel mensen die dromen van wat ik doe, dat realiseer ik me. Ik wil ervan genieten dat ik Formule 1-coureur ben, want ik weet niet hoelang het zal duren. Misschien maar een jaar, ik hoop langer.”

“Op momenten dat ik me erop betrap dat ik vergeet te genieten van mijn werk, of chagrijning ben, hoef ik alleen maar even terug te denken aan die eenzame eerste jaren van mijn carriere in Europa.”

 Het volledige interview met Sergio Perez lees je in Formule 1 nummer 7.