Michel Perridon wil een eigen GP2-team beginnen. Samen met de Britse renstalhouder Trevor Carlin heeft hij een intentieverklaring getekend om volgend jaar in de kraamkamer van de Formule 1 in te stappen.De Rotterdamse zakenman is een groot autosportliefhebber en helpt de Nederlandse coureurs graag om hun toekomst veilig te stellen. Zo deed hij dat eerder met Jos Verstappen bij Minardi en later met Christijan Albers in de DTM. De afgelopen maanden had hij zijn zinnen gezet op Champ Cars. Hij overwoog om daar een eigen team te beginnen. Daar is hij nu van af gestapt.

,,Ik heb mijn oog laten vallen op de GP2. Het is de ultieme rookie klasse en als je eerlijk bent heel wat spannender dan de Formule 1-races van de laatste tijd.” Perridon legt uit dat hij inmiddels een intentieverklaring getekend heeft en dat het nu wachten is op toestemming van Bernie Ecclestone. ,,We moeten nog een licentie krijgen. Ik ben door Bruno Michel, de GP2-organisator, uitgenodigd om zondag in Spa te komen praten. Daar zullen we de details bespreken. Maar dat moet goed komen, het ziet er namelijk heel positief uit.”

Maar hoe komt het toch dat Perridon opeens de switch heeft gemaakt van Champ Cars naar GP2? ,, Alle credits gaan daarvoor naar Lodewijk Varossieau (voormalig manager Christijan Albers, red.) Hij heeft Trevor ooit ontmoet en me over hem verteld. Hij is al in verschillende raceklassen actief: zoals het Brits Formule 3 –kampioenschap en World Series by Renault. Lodewijk kwam vervolgens met het idee van een eigen GP2-team. Bovendien is Champ Cars te Amerikaans voor ons. Trust begint daar net, dus die stap is nog te vroeg.

De directeur van Trust zal mede-eigenaar worden van het team en heeft ook voor vijftig procent zeggenschap. Natuurlijk ziet hij graag een Nederlander in eigen team rijden. ,,Het is wel de doelstelling om tenminste een Nederlander in ons team te hebben rijden. Maar ook hier geldt dat er geld mee meegenomen moet worden. Giedo van der Garde is een optie, inderdaad. Maar ik ga binnenkort ook eens praten met Ho-Pin Tung. Maar laten we eerst eens beginnen bij het begin: de licentie krijgen.”

LV