Nelson Piquet Jr. heeft zich erbij neergelegd dat hij niet zal terugkeren in de Formule 1. De Braziliaan richt zich nu volledig op zijn NASCAR-carrière.

In 2009 werd Piquet Jr. op straat gezet door Renault, nadat hij uit de school had geklapt over het ‘botsbedrog’ tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008. De Braziliaan crashte daar opzettelijk, zodat zijn teamgenoot Fernando Alonso, die een vroege pitstop had gemaakt, kon profiteren van de safetycarsituatie.

Piquet Jr. probeerde nog een stoeltje te vinden bij een ander team, maar merkte dat door zijn betrokkenheid bij het schandaal alle deuren gesloten bleven. “Ik heb gesproken met de man die Toyota heeft gekocht”, zegt Piquet Jr., verwijzend naar de Servische zakenman Zoran Stefanovic die uit de resten van Toyota een nieuw team probeerde op te zetten. “Bernie Ecclestone hielp me daarbij. Ik dacht dat het een serieuze optie was.”

Het team kreeg echter geen startbewijs voor de Formule 1. “Daarna heb ik tegen mezelf gezegd dat ik realistisch moest zijn. Het was niet mijn droom om Formule 1 te rijden vanwege de glamour, maar om kampioen te worden. Dat is niet gelukt.”

De Braziliaan zocht zijn heil in de Verenigde Staten, waar hij een NASCAR-carrière probeert op te bouwen. “Dat is het enige waar ik nu mee bezig mee”, aldus Piquet Jr. “Terugkeren in de Formule 1 is zelfs voor iemand als Michael Schumacher al erg ingewikkeld. Ik heb bovendien absoluut geen behoefte aan alle politieke spelletjes en andere rotzooi.”