Nelson Piquet heeft opnieuw uitgehaald naar Flavio Briatore, de man die hij er van verdenkt zijn loopbaan tot nu toe meer kwaad dan goed te hebben gedaan. “Mijn zus vertelt me toch ook niet hoe ik mijn auto moet afstellen?”Het huwelijk tussen Renault en Piquet is gestrand, zoveel is duidelijk sinds de coureur dit via een verklaring op zijn website bekendmaakte. De Braziliaan legt de schuld voor de scheiding bij teambaas Briatore.

Piquet vindt dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen, is tegengewerkt door Briatore, die bovendien optrad als zijn manager, en heeft het gevoel dat de teambaas hem eigenlijk niet eens wilde zien slagen.

Harde woorden, maar geen uitspraken waar Piquet spijt van heeft, vertelt hij in Autosport. “Ook een coureur is vrij om te zeggen wat hij vindt. Ik vind het belangrijk dat iedereen de interne gang van zaken kent. Veel coureurs zijn bang dat dit soort verhalen schadelijk zijn voor hun carrière, maar wat mij is overkomen wil ik niet stilhouden.”

De voormalig Renault-coureur claimt dat Briatore absoluut geen verstand heeft van Formule 1. “Het is soms gewoon lachwekkend om te horen wat hij allemaal roept over de boordradio. Hij heeft geen idee wat er tijdens een race gebeurt. Hij heeft er ook geen benul van wat er gebeurt binnen het team.”

Piquet denkt dat zijn ego Briatore in de weg zit. “Het is allemaal show. Hij is dan misschien een geslaagd zakenman of wat dan ook, het team kan makkelijk zonder hem. Ook doet hij geregeld uitspraken waar niemand op zit te wachten.”

Hij vervolgt: “Het team heeft alleen profijt van zijn goede verstandhouding met Bernie (Ecclestone, red.) en de FIA. Afgezien daarvan is hij nergens van op de hoogte. Het is soms alsof mijn zus me uitlegt hoe ik mijn auto moet afstellen. Pat Symonds, dat is de man waar het bij Renault om draait.”

Briatore heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Piquet. Overigens lijkt het er op dat Piquet wordt opgevolgd door testcoureur Romain Grosjean. Of Grosjean in Valencia al debuteert, hangt af van het beroep dat Renault heeft aangespannen tegen de door de FIA opgelegde schorsing.

KVN