Bandenleverancier Pirelli blikt tevreden terug op het eerste jaar van haar comeback in de Formule 1. De Italiaanse firma prijst zich gelukkig met alle positieve feedback en is vastbesloten in 2012 nog beter werk te leveren.

 

Pirelli maakte afgelopen seizoen haar eerste jaar als de nieuwe bandenmonopolist mee en dat is de bandenfabrikant goed bevallen, net zoals de Formule 1-wereld volgens Pirelli’s motorsportchef erg gelukkig is met de banden die zijn firma levert: “Ik heb tijdens de seizoensfinale in Brazilië met twaalf coureurs gesproken, en ze waren allemaal erg positief over de banden”, zegt hij tegen Formula1.com.

 

“Ook de teambazen, fans en televisiezenders die de Formule 1 uitzenden hebben geweldig enthousiast gereageerd op onze komst en de rol die onze banden hebben gespeeld”, stelt Hembery tevreden vast. “Iedereen moedigt ons aan om op dezelfde voet door te gaan of ervoor te zorgen dat onze banden volgend jaar zelfs een nog grotere rol spelen.”

 

De Pirelli P Zero’s waren met name in het begin van 2011 vaak goed voor veel pitstops en verrassingen, waardoor ze een hoofdrol speelden. Naarmate het jaar vorderde kregen de teams ze beter door, maar volgend jaar kan dat wel weer eens anders zijn, waarschuwt Hembery: “Wij zien het als een uitdaging om voor spannendere races te zorgen”, verkondigt hij.

 

“De engineers willen natuurlijk dat alles blijft zoals het is, maar de teambazen en Bernie Ecclestone kijken ook naar het grote geheel en denken aan hoe ze de sport het beste kunnen verkopen, dus zij willen dat we agressieve keuzes maken met de toewijzing van de bandencompounds.”

 

“Misschien dat we om die reden in 2012 soms ook wel met op het oog vreemde bandencompounds naar races komen, maar het is ons werk om voor spanning in de sport te zorgen en het de teams lastig te maken. We hebben de lat dit jaar namelijk hoog gelegd, dus we zullen onze uiterste best moeten doen om volgend jaar hetzelfde niveau te behalen.”