De FIA heeft officieel bevestigd dat Pirelli vanaf volgend seizoen de bandenleverancier van de Formule 1 is. Het gaat om een overeenkomst voor drie jaar.

De teams hadden al enige tijd geleden overeenstemming bereikt met de Italiaanse bandenfabrikant. De FIA, die als enige een beslissing kon nemen, had echter langer nodig om alle zaken af te handelen.

FIA
-president Jean Todt had net als enkele teams bovendien liever een terugkeer van Michelin gezien. Uiteindelijk is toch iedereen, inclusief Bernie Ecclestone, akkoord gegaan met het voorstel van Pirelli.

Vooral voor de kleinere teams is dat goed nieuws, want de Italianen vragen beduidend minder voor het leveren van de banden dan Michelin. Gratis rubber, zoals bij de huidige leverancier Bridgestone het geval is, was geen optie.

Voor alle teams is het belangrijk dat er nu eindelijk een beslissing is genomen over de bandenleverancier. Het rubber is namelijk een essentiële eigenschap om rekening mee te houden bij de ontwikkeling van de auto voor volgend seizoen. De FOTA heeft al een lijstje met wensen opgesteld en zal die aan Pirelli meegeven.