Pirelli beweert op de Italiaanse website 422race.com dat het vanaf 2011 de Formule 1 van banden voorziet. Voor Valencia moet een officiële aankondiging volgen.

In Turkije was een definitief akkoord over het nieuwe bandencontract nabij, maar waren drie teams nog niet bereid te tekenen. Volgens 422race.com stuurde Michelin daarom nog een delegatie naar Istanbul om Pirelli af te troeven.

Eerder deze week liet FIA-president Jean Todt doorschemeren dat een beslissing over de bandenleverancier in de Formule 1 niet door de teams wordt genomen, maar door de autosportbond zelf en dat binnenkort een officiële aanbestedingsprocedure wordt gestart. Bronnen binnen Pirelli geven op 422race.com echter aan dat ze er zeker van zijn de klus binnen te halen.

Zowel de teams als Bernie Ecclestone steunen de plannen van Pirelli. Het is volgens de bandenfabrikant alleen nog wachten tot de juridische afdeling van de FIA alle details in orde heeft gemaakt. Dat neemt meer tijd in beslag dan aanvankelijk werd verwacht.

Pirelli maakt zich geen zorgen over de vertraging. De teams wel, want zij zijn reeds begonnen met de voorbereidingen op volgend seizoen. In 2011 blijven de banden echter 13-inch. Een overstap naar een groter formaat volgt pas later.