Met Barcelona en Valencia staan er al twee races in Spanje op de kalender, maar dat staat de plannen voor een Formule 1-waardig circuit op Mallorca niet in de weg.

Volgens de Spaanse krant El Mundo wordt er momenteel aan plannen gewerkt om nabij de Mallorcaanse hoofdstad Palma een circuit te bouwen dat geschikt moet zijn om zowel Formule 1-races als motorwedstrijden te houden.

De krant weet verder te melden dat de constructie naar verwachting negentig miljoen euro gaat kosten en twee Spaanse circuitontwerpers zich al over de lay-out van de nog aan te leggen racebaan op het eiland in de Middellandse Zee buigen.

Volgens de eerste schetsen wordt de baan ongeveer vier en een halve kilometer lang en zal deze een stuk of vijftien bochten bevatten, terwijl de omliggende tribunes plaats moeten bieden aan plusminus 66.000 toeschouwers.

Een belangrijk 'selling point' van het project is dat het circuit zo milieuvriendelijk mogelijk moet worden. Men wil dit bereiken door grote delen van de omringende natuur te behouden en beschermen, maar ook door zonne-energie te gebruiken om de faciliteiten op en rond de baan van stroom te voorzien als alles af is.

Bernie Ecclestone is naar verluidt al op de hoogte van de plannen en vooral zeer gecharmeerd van de 'groene' signatuur van het project. Momenteel is er verder weinig bekend en er is ook nog geen opleverdatum voor het circuit, hoewel El Mundo suggereert dat dit in 2013 of 2014 klaar moet zijn.