Prodrive heeft voorlopig geen plannen om een Formule 1-team te beginnen. Het Britse Sportscar- en rallyteam heeft zich niet ingeschreven bij de FIA.

Gisteren verstreek de deadline van de FIA voor aspirant-deelnemers aan het Wereldkampioenschap Formule 1 van 2011 en daarna. Hoewel de FIA nog geen details heeft vrijgegeven van de inschrijvingen, laat Prodrive alvast weten dat het er niet bij is.

“We hebben kunnen zien hoe moeilijk het is om een Formule 1-team op te zetten, het benodigde budget bij elkaar te krijgen en de auto te ontwikkelen”, zegt Prodrive-baas Dave Richards (foto) in een vanmorgen uitgegeven verklaring. “Kijk maar hoeveel moeite de huidige drie nieuwe teams hebben om een auto op de grid te krijgen, laat staan om competitief te zijn.”

“Hoewel ik enorm veel respect heb voor Lotus, Virgin en HRT, denk ik niet dat het voor Prodrive en Aston Martin het juiste moment is om in de Formule 1 te stappen. We hebben altijd gezegd dat een eventueel Formule 1-project aan twee voorwaarden moest voldoen: we moeten competitief zijn en het moet financieel verantwoord zijn. Ik denk niet dat dit momenteel een realistisch scenario is.”

 Prodrive, dat eigenaar is van Aston Martin, schreef zich vorig jaar nog wel in als nieuw team, maar viel toen buiten de boot.