Het Australische Queensland heeft plannen voor een nieuw circuit. Op de locatie zou ’s nachts een Grand Prix verreden kunnen worden. De Grand Prix van Melbourne zou wel eens in de verdrukking kunnen komen door het nieuwe circuit dat in Nowell wordt neergelegd. Het idee van Bernie Ecclestone om een nachtrace te organiseren krijgt immers steeds meer vorm.

Achterliggende gedachte voor een nachtrace is dat de Europese racefans in dat geval niet meer om vier uur ‘s nachts hoeven op te staan als ze de race live willen volgen. Ecclestone hoopt dat door deze truc de kijkcijfers in Europa zullen stijgen. Het nieuwe 650 miljoen dollar kostende complex zou bij uitstek geschikt zijn voor een Grand Prix onder kunstlicht.

,,Dit circuit zal vanaf het begin uitgerust zijn met verlichting, zodat het voldoet aan datgene waarover de Formule 1 en Bernie Ecclestone in Melbourne hebben gesproken, namelijk de mogelijkheden om de Australische Grand Prix ’s nachts te laten plaatsvinden”, aldus projectmanager Ron Brown tegenover de Australische krant Herald Sun.

Albert Park, het gedeelte van Melbourne waar sinds 1996 de Australische Grand Prix wordt verreden, heeft het idee van een nachtrace in overweging. Men wil dit echter alleen doorvoeren als het financieel verantwoord is.

Ron Walker, voorzitter van de Grand Prix van Melbourne, sluit niet uit dat er in de toekomst in Queensland zal worden geracet. ,,In het leven is niets zeker. Als Ecclestone besluit dat Queensland een betere plek is om een Formule 1-race te organiseren, dan zal daar de Grand Prix worden verreden.”

SH