Jan Lammers' Racing for Holland start de 24 Uur van Le Mans zaterdagmiddag als negende. In de natte, tweede kwalificatie kon de renstal haar tijd niet meer verbeteren. Peugeot en Audi delen de eerste startrij.Woensdagavond vond – ook al onder wisselende omstandigheden – de eerste kwalificatie plaats, waarin de Peugeots en Audi's zoals verwacht de dienst uitmaakten. Stephane Sarrazin reed, ondanks een uitstapje in zijn vliegende ronde, in 3:26.344 de snelste tijd. Pedro Lamy en Sébastien Bourdais delen in de vreugde. Zij zijn Sarrazins teamgenoten en beginnen de 24-uursrace vanaf de eerste startplaats.

De Audi van Dindo Capello, Allan McNish en Tom Kristensen start als tweede. Hun snelste tijd was zo'n halve seconde te langzaam voor pole-position. Marc Gené, Nicolas Minassian en Jacques Villeneuve zetten in de Peugeot 908 de derde tijd neer, gevolgd door de Audi R10 van Frank Biela, Marco Werner en Emmanuele Pirro.

Donderdagavond veranderde er aan die volgorde bar weinig, met dank aan een hoosbui die het hele circuit blank zette. Ook Lammers kwam daardoor noodgedwongen alweer vroeg naar binnen. Zijn teamgenoten David Hart en Jeroen Bleekemolen kregen later nog wel even de kans om de nodige ronden te rijden.

Toen duidelijk werd dat het niet mogelijk was om de al neergezette kwalificatietijd te verbeteren besloot het team verder binnen te blijven. Vooral ook omdat het circuit er niet veel droger op werd. ,,Het hele verhaal met onze gridpositie is vrij letterlijk in het water gevallen door het weer”, merkte Lammers na afloop op.

,,Ik ben blij dat we alledrie hebben kunnen rijden in deze moeilijke omstandigheden, met regen en weinig zicht. Voor zover je überhaupt voorbereid bent voor zo’n race denk ik dat we dat we optimaal voorbereid zijn. Wat erg lastig is, is dat je in het begin niet heel goed kunt beoordelen hoe nat het is. Je ziet niet echt regen, het is meer een nevel. Binnen de mogelijkheden die we hadden denk ik dat we er klaar voor zijn.”

Peter Kox start in de Aston Martin als 33ste. De twee auto's van het Spyker Squadron kwalificeerden zich als 47ste en 49ste. In totaal doen er 54 teams mee.

KVN