Kimi Räikkönen zet voor de Grote Prijs van Bahrein in op een podiumplaats. De Lotus-coureur denkt dat het daar na drie races die hem niet opleverden waarop hij had gehoopt, maar eens van moet komen.

 

Räikkönen eindigde in de eerste drie Grands Prix achtereenvolgend als zevende, vijfde en veertiende. Na alle drie de races liet de Fin vervolgens optekenen dat er volgens hem meer in had gezeten, omdat zijn Lotus E20 tot meer in staat is, en dat hij voor de volgende race op meer punten of een podium mikte.

 

Ook na de race in China en in de aanloop naar Bahrein doet Räikkönen dat nu weer. “Ik denk dat een podiumklassering komend weekend mogelijk moet zijn, want volgens mij had dat bij de afgelopen drie races ook tot de mogelijkheden behoord.”

 

“We weten natuurlijk niet precies hoe goed de auto het in Bahrein gaat doen, want daar komen we pas achter op het moment dat we er zijn, maar ik verwacht geen problemen”, zegt Räikkönen.

 

“Er zijn ogenschijnlijk namelijk geen specifieke dingen aan Bahrein en het Bahrain International Circuit die tegen ons spreken”, vervolgt Räikkönen. “Het zal er waarschijnlijk erg heet zijn, maar aangezien onze auto het niet zo goed deed in het koude China, denk ik juist dat de hitte in ons voordeel is.”

 

“Daarnaast hebben we nog enkele updates klaarliggen die we ook in China al hadden, maar toen terzijde moesten leggen omdat we ze vanwege het weer in de vrijdagtrainingen niet goed konden testen. Hopelijk gaat het ons in Bahrein wel lukken om die doorontwikkelingen aan de praat te krijgen en maken we vooruitgang ten opzichte van China.”

 

Teamgenoot Romain Grosjean denkt ook dat Lotus het goed kan doen in Bahrein. “Ik verwacht dat we er sterk zullen zijn en een goed resultaat kunnen behalen. De baan past volgens mij namelijk prima bij de E20 en ikzelf ken het circuit bovendien goed, dus het is mijn hoop en doel om er een goed weekend van te maken.”