Bij grote baas Fons van Westerloo en chef sport Jaap Hofman zijn een paar flesjes champagne ontkurkt toen RTL vorige week het groene licht werd gegeven, door niemand minder dan Bernie Ecclestone zelf.

RTL Nederland heeft zich vorige week voor de komende drie jaar (2007 – 2009) verzekerd van de uitzendrechten van de Grand Prix’ Formule 1. De zender raakte die eind 2003 kwijt aan concurrent SBS6. De Formule 1 is dus terug op het ‘oude nest’, want van 1991 tot en met 2003 zond RTL de Formule 1 ook al onafgebroken rechtstreeks op de Nederlandse tv uit.

Meteen na het bekend worden van het nieuws regende het reacties op onze website Formule1.nl. Zouden de races, net als ‘vroeger’, weer worden onderbroken door reclame? SBS mocht geen commercials tijdens de races uitzenden, omdat het een Nederlandse zendgemachtigde is. RTL is officieel Luxemburgs en heeft die mogelijkheid wél. ,,We gaan zeker weer van die mogelijkheid gebruik maken’’, bevestigt woordvoerster Kim Koppenol desgevraagd tegen FORMULE 1 RaceReport.

,,We zijn een commercieel station, en het zou raar zijn als we het niet zouden doen. Maar, we zenden de reclameblokken wel op gepaste wijze uit, zoals de mensen dat eerder van ons gewend waren.’’ Dat verslaggever Olav Mol en pitreport Jack Plooij weer terugkeren bij ‘RTL Grand Prix’ lijkt logisch, maar zeker is nog niets, stelt Koppenol. ,,Het nieuws is nog zo vers, daar is nog met geen woord over gesproken. Ik denk dat we in de zomer meer weten.’’

Lees ook FORMULE 1 RaceReport nummer 7 over dit onderwerp. Per vandaag overal verkrijgbaar voor slechts 3,95!