Volgens verschillende geruchten in de paddock staat Red Bull op het punt Minardi over te nemen. De deal zou zelfs dit weekend al beklonken kunnen worden. Voor de Nederlandse coureurs zou dit slecht nieuws zijn, Red Bull wil er na de overname een Amerikaans team van maken.
Mocht dit nieuws van onze Engelse Formule1.info-medewerker Adam Cooper waar zijn, dan is Red Bull in één klap af van het gebrek aan cockpits voor haar coureurs. In dat geval zouden David Coulthard en Vitantonio Liuzzi voor het ’echte’ Red Bull gaan rijden, terwijl Scott Speed – waarvan donderdag op een persconferentie bekend werd gemaakt dat hij ook in als ’testcoureur’ 2006 bij het team blijft – en Christian Klien de honneurs voor Red Bull USA waar zouden gaan nemen.

Paul Stoddart heeft er geen geheim van gemaakt dat hij zijn team wil verkopen als de renstal er van kan profiteren. Bovendien kan op deze manier de toekomst van de renstal, alsmede die van de werknemers, veiliggesteld worden. Echter zou het gevolg niet alleen een vertrek van de Australische teambaas zijn, tevens komen de verhoudingen binnen de Formule 1 anders te liggen.

Het is nog altijd niet bekend hoe de toekomst van de Formule 1 er na 2008 uitziet. Hoewel de partijen – Bernie Ecclestone en de fabrikanten – steeds meer toenadering tot elkaar lijken te zoeken, zou een overname van Minardi betekenen dat er extra steun voor het kamp van Ecclestone komt. Red Bull heeft al een deal met de Engelsman afgesloten en met het tweede team zou dan niet anders zijn.

Verder wordt er nog niet uitgesloten dat het team in 2006 de beschikking zou kunnen krijgen over V10-motoren van Ferrari. Dit zou betekenen dat Cosworth dan geen V10-aandrijving hoeft te leveren aan het team. ,,Ik zou niet teveel waarde hechten aan deze paddock gossip", is het enige commentaar van Red Bull-teambaas Christian Horner.

KVN