Bernie Ecclestone verwacht dat de ruzie rondom het vermeende gebruik van klantenchassis’ door Toro Rosso en Super Aguri zaterdag tot het verleden zal behoren. Formule 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper meldt dat Ecclestone op Indianapolis heeft geprobeerd om zowel Toro Rosso als Super Aguri te laten instemmen met het voorstel om het geld dat teams kunnen verdienen met een negende of een tiende plek in het constructeurskampioenschap bij elkaar op te tellen en door drieën te delen.

Spyker zou in die constructie het derde team zijn dat mag meedelen in de prijzenpot. Normaal gesproken krijgt het team dat als elfde eindigt helemaal niets.

Toro Rosso stemde al vrij snel in, maar Super Aguri lag dwars. Echter, na een vandaag gehouden bijeenkomst ging het Japanse team alsnog akkoord met het voorstel, hoewel de teambazen Daniel Audetto en Super Aguri niet erg vrolijk keken toen ze terugkeerden in hun motorhome.

,,We zitten er middenin”, aldus Ecclestone. Hij voegde daaraan toe: ,,Er is nog niets definitief afgesloten, we zitten nog altijd middenin de besprekingen. Totdat iedereen een document heeft getekend kan er nog van alles gebeuren.” Ecclestone gaf wel aan dat hij verwacht dat morgen alles in kannen en kruiken is.

Als de handtekeningen zijn gezet en de inkt opgedroogd is, komt er een einde aan de rel rond de klantenchassis’. Geld speelde daarin de belangrijkste rol, omdat Spyker vreesde richting de niets opleverende elfde positie in het kampioenschap te worden geduwd door twee teams die gebruik zouden maken van ontwerpen van andere teams.

AC