FORMULE 1 RaceReport kon het even na middernacht al melden. Inmiddels is het officieel bevestigd: Renault heeft haar handtekening gezet onder een verdrag met Bernie Ecclestone. Dit betekent dat de Franse renstal tot en met 2012 in de sport actief zal blijven. McLaren-teambaas Ron Dennis onthulde daarbovenop vanmorgen dat de overige GPMA-teams naar alle waarschijnlijkheid vanmiddag de deal met Bernie Ecclestone ondertekenen. Renault loopt alvast op de zaken vooruit en heeft bevestigd dat ze tot minstens 2012 deel uit blijven maken van de sport. De eerste geruchten hierover ontstonden gisteravond, deze blijken dus waar te zijn. Zijn de geruchten rond Renaults toekomst ook mooi de wereld uit geholpen, want er was speculatie dat het Formule 1-avontuur van de Franse equipe na 2007 einde verhaal zou zijn.

Officieel gezien staan Ferrari, Red Bull, Williams, MF1 Racing, Super Aguri, Scuderia Toro Rosso en Renault nu aan de zijde van Ecclestone. Waarschijnlijk duurt deze impasse tot vanmiddag. Want het is de bedoeling dat de dreiging van de GPMA over een aantal uur definitief van tafel wordt geveegd. Hiermee komt een einde aan de strijd die enkele jaren heeft geduurd.

,,Vandaag is er een overeenkomst bereikt, waarop Renault middels deze bevestiging haar verbondenheid met de Formule 1 uitdrukt. Aangezien we ons al hadden ingeschreven voor het kampioenschap van 2008, is dit niets meer dan een logische stap. Hiermee garanderen wij commerciële stabiliteit en toekomstige prestaties van het team”, verklaart sportchef Alain Dassas, die namens de Franse fabrikant getekend heeft.

,,Dit is het resultaat van ons harde werk. Daar hebben de andere fabrikanten, verenigd in de GPMA, hun steentje aan bijgedragen. Wij zijn tevreden met deze overeenkomst. De verhouding tussen de kosten en de baten wordt gelijk getrokken. Nu gaan we ons richten op de dialoog met de FIA aangaande de regelgeving per 2008. De factoren die hiermee samenhangen vormen de basis voor Renaults investeringen in de Formule 1.”

KVN