Vitaly Petrov begon de kwalificatie goed met de snelste tijd in Q1. In het tweede bedrijf viel hij echter buiten de boot, met het kleinst mogelijke verschil.

Petrov bleef dus op de elfde plaats steken, maar zal morgen pas als zestiende van start mogen gaan. De Rus wordt namelijk vijf plaatsen teruggezet omdat hij in Zuid-Korea een vermijdbare botsing veroorzaakte. “Maar zelfs met die straf blijf ik optimistisch”, verklaart Petrov. “In Q1 was ons tempo prima, maar in Q2 kon ik die tijd niet evenaren omdat ik wat foutjes maakte.” 

Bruno Senna wist zich in Q2 wel iets te verbeteren ten opzichte van het eerste deel van de kwalificatie, maar dat leverde slechts de vijftiende tijd op. Door de straf voor zijn teamgenoot schuift hij één plaatsje op. “Dit was zeker teleurstellend”, aldus Senna. “Het circuit lag er anders bij dan vanmorgen en de veranderingen die ik aan de auto liet aanbrengen, bleken de verkeerde kant op. Ik had weinig balans en betaalde daar de rekening voor.”

De Braziliaan houdt er rekening mee dat hem morgen ook een moeilijke dag te wachten staat. “Ik heb maar één vers setje zachte banden over”, zegt Senna. “Ik kan alleen maar hopen dat het wat koeler is en dat het dan wellicht beter gaat.”