Het ziet er naar uit dat Mark Webber voor nog een seizoen bijtekent bij Red Bull en eind 2012 zijn helm aan de wilgen hangt. Zijn opvolger is al bekend: Daniel Ricciardo.

Hoewel er nog niets getekend is, lijkt het zeer waarschijnlijk dat Webber aanblijft bij Red Bull. Teambaas Christian Horner is diezelfde mening toegedaan. “Ik zie niet in waarom hij niet bij zou tekenen,” verklaarde hij tegenover de BBC.

Ook talentscout Helmut Marko is ervan overtuigd dat de Australiër nog een jaar blijft. Als de coureur eind 2012 zij pensioen aankondigt heeft Marko al een vervanger klaar staan. Daniel Ricciardo die momenteel ervaring opdoet bij HRT is Webbers beoogd opvolger.

“Mark Webber blijft nog een jaar bij ons en bekijkt dan wat hij met zijn carrière doet”, verklaarde Marko tegenover de Italiaanse pers. “Red Bull beslist wie zijn plaats inneemt, hoewel het zeer waarschijnlijk is dat Ricciardo dat zal zijn.”

De coureur in kwestie is gevleid, maar neemt niets voor lief. “Ik ben de heren bij Red Bull erg dankbaar voor hun aardige woorden, maar het is nog te vroeg om al over de toekomst te praten. Ik hoop dat er een kans is om voor ze te racen, maar eerst moet ik mijn teammaat Vitantonio Liuzzi verslaan die nog een paar tienden sneller is”, aldus Ricciardo.