Daniel Ricciardo moet erkennen dat zijn team Toro Rosso gedurende de eerste twee races niet heeft gepresteerd zoals hij en de teamleiding hadden verwacht. De Australiër denkt dat Toro Rosso zich nog kan verbeteren, maar daar wel tijd voor nodig heeft.

“Onze auto is helaas geen instant succesnummer gebleken”, erkent Ricciardo – wiens renstal dankzij zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne in twee races tijd één punt heeft verzameld – in interview met Autosport.

“We staan momenteel dan ook niet waar we willen staan, maar ondanks dat de STR8 niet direct snel is gebleken, blijft het een bolide met mogelijkheden”, zo blijft Ricciardo positief.

“We kunnen er namelijk nog veel meer uithalen dan we nu doen. Het gaat tijd kosten om dat voor elkaar te krijgen en de broodnodige verandering door te voeren, maar we begrijpen de auto nu in ieder geval al een stuk beter dan eerst, en dat is fijn”, benadrukt de 23-jarige coureur uit Perth.

“We hadden bij Toro Rosso natuurlijk gehoopt dat wij tijdens de eerste paar races de verrassing zouden zijn, net zoals ieder team dat volgens mij hoopt. Vooralsnog is het ons echter niet gelukt om op te vallen en bijvoorbeeld om Q3 mee te doen, maar we kunnen vooruitgang blijven maken als we aan de auto blijven sleutelen en het potentieel van de STR8 weten aan te boren.”