De burgemeester van Rome heeft de hoop om een Grand Prix te organiseren opgegeven. Hij maakt zich nu sterk voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2020.

De kansen voor een tweede race in Italië waren al gering. Bernie Ecclestone, de beheerder van F1’s commerciële rechten, is geen voorstander van meerdere races in een land. De organisator achter de race in Rome, Maurizio Flammini, probeert zijn collega’s in Monza ervan te overtuigen om de Italiaanse GP te rouleren naar het model van Hockenheim en de Nürburgring in Duitsland.

Gianni Alemanno, de burgemeester van Rome, voelt echter weinig meer voor een Grand Prix in zijn straten. “Het is nog niet definitief afgeblazen maar onze mening moet wel overeenkomen met de rest van het land”, stelde de Italiaan in een gesprek met la Repubblica. “We doen een stapje terug.”

“Er is altijd contact geweest met de burgemeester van Monza en de ministers in de regio van Lombardije. Het heeft alleen nooit geresulteerd in een goede dialoog, zelfs toen we kenbaar maakte dat het óf een race in Monza zou worden, óf in Rome.”

De 52-jarige burgemeester maakte verder duidelijk dat er een dezer dagen een persconferentie volgt waarin meer bekend wordt. Ook vertelde Alemanno dat “de overheid zich sterk moet maken voor de Olympische Spelen van 2020. Het is niet alleen ambitieus, maar ook haalbaar.”