Alexander Rossi is er voor de derde opeenvolgende keer in geslaagd teamgenoot Will Stevens te verslaan in de kwalificatie. De Manor-coureurs bezetten in Brazilië de voorlaatste startrij.

Rossi zette de achttiende tijd neer, maar schuift door de gridstraf van Daniel Ricciardo een plek op. De Amerikaan kijkt optimistisch vooruit naar zijn laatste race van het seizoen – in Abu Dhabi zit Roberto Merhi weer in de auto omdat Rossi GP2-verplichtingen heeft.

“Na een moeilijke vrijdag is het mooi dat ik de snelste Manor ben in de kwalificatie”, aldus Rossi. “De jongens hebben de afstelling van de auto gisteravond goed aangepast. Ik heb alle vertrouwen dat de auto het morgen in de race goed zal doen. Ik ga van elke ronde genieten.”

Stevens

Will Stevens moest een tiende toegeven op Rossi, maar weet wel hoe dat komt. “Als er één ding is wat ik dit jaar heb geleerd, is het om me geen zorgen te maken over de afstelling in de kwalificatie”, meldt de kleine Brit. “We richten ons liever op de race.”

De Manor-coureur maakt zich op voor een enerverende wedstrijd. “Het wordt voor de achterbanden een heel moeilijke race”, legt Stevens uit. “De strijd tussen mij en Alexander zal ook spannend zijn, dus ik heb er zin in.”